Jakość współczesnej gastronomii

Podczas częstych wyjazdów z biurem podróży Arko-Travel miałem okazję zapoznać się z wieloma barami położonymi przy głównych szlakach turystycznych. Jakość usług,  jaka oferowana jest turyście jest bardzo różna w zależności od kraju, w jakim dany lokal się znajduje. Najbardziej podoba mi się Austrii, a najmniej w Czechach. Zauważyłem także, że cena wcale nie świadczy o jakości potraw.

Zwiedziłem wiele krajów, ale najlepsza kuchnia jest w Polsce. Gastronomia w Polsce wciąż podnosi swoją jakość i coraz bardziej zauważają to także zagraniczni goście. Szczególnie ulubionymi potrawami są pierogi,  bigos i schabowy. Ze słodkości najbardziej spalone są pączki, torty i makowce. Coraz więcej cukierni nie używa żadnych konserwantów,  a korzysta tylko z naturalnych produktów pochodzących od okolicznych wytwórców. Przykładem takiej cukierni jest Yogi spod wrocławskiego Wilkszyna http://ciasta.wroclaw.pl/

ciastko
Top